Detachering

Detacheren is het inhuren van personeel via een bureau. Vaak gebeurt dit op basis van langdurige overeenkomsten. Het bureau heeft de mensen in dienst en jij huurt hen voor een periode in. Formeel is het detacheringsbureau dus de werkgever van de te detacheren werknemer. Als inhuurder ben jij opdrachtgever van het detacheringsbureau en de werknemer is een ingeleende werknemer voor jou. Omdat het detacheringsbureau de werkgever is, loopt het detacheringsbureau de werkgeversrisico’s bij ziekte (doorbetaling van het loon) en bij ontslag (ontslagvergoeding).

Wat kost detacheren?

Detacheren is duurder dan het inhuren van personeel via een uitzendbureau. Omdat het detacheringsbureau het werkgeversrisico draagt, zal deze een deel van het risico verdisconteren in de opslag die zij op het uurtarief van de te detacheren werknemer hanteert. Wat dat uurtarief is en welke opslag daarbij wordt berekend, hangt onder meer af van de specialisatie en ervaring die jij vraagt.

Redenen voor detachering
De meest voorkomende redenen van ondernemers om mensen te detacheren zijn:
  • Ziektevervanging
  • Speciale projecten
  • Zwangerschapsverlof
  • Een verlengde proeftijd
  • Extra ondersteuning tijdens drukte
Voordelen
Het voordeel van detachering is dat je gemakkelijk en snel aan hoogopgeleid personeel kan komen. Het detacheringsbureau biedt je mensen aan waar jij vervolgens een sollicitatiegesprek mee hebt. Dan kunnen jullie allebei kijken of jullie willen samenwerken. Deze arbeidskrachten hebben in de meeste gevallen al ervaring opgedaan in verschillende bedrijven. Dit kan een voordeel zijn omdat ze brede kennis hebben.
MHR Twente Business Process Modeling heeft een aantal ervaren krachten boven de 50+ onder haar beheer. Mensen die in het verleden controller geweest zijn bij grote vooraanstaande bedrijven in de Regio Twente. Deze personen zijn door de recessie op een zij spoor geraakt, maar nog volop actief zijn om zich voor bedrijven in te zetten. Wilt u eens een vrijblijvend gesprek met ons wat de mogelijkheden voor u als bedrijf zijn?
Neem contact op met een van onze mensen.

Iemand ziek?

Ontbreekt de tijdelijke expertise of capaciteit binnen uw organisatie en u zit dringend verlegen om iemand die ervaring heeft met Exact Software? Dan bent u bij MHR Twente Business Process modeling aan het goede adres. Wij hebben de ervaring en expertise in huis.

Administratief inzicht vereist

Administratief medewerker
Wilt u ook part time werken als administratief medewerker(ster) en hebt kennis van Exact Software. Neem dan eens contact met ons op. Misschien hebben wij een interessante baan voor u. MHR Twente Business Process modeling kan u hierbij helpen.